Noderīgākie padomi, ja vēlaties būt efektīvāks ēdiena gatavošanā un citos virtuves darbos:
- Lai atbrīvotos no nepatīkamās smakas uz rokām pēc sīpola vai ķiploka griešanas, parīvējiet rokas ar nerūsējoša metāla karoti.
- Mitras kafijas pupiņas arī uzsūc nepatīkamās smakas.
- Ja esat pārsālījuši zupu, ielieciet tajā svaiga kartupeli. Tas uzsūks lieko sāli.
- Kad vārāt olas, pieberiet klāt ūdenim šķipsniņu sāls, tas pasargās olu čaumalu no plīšanas.
- Citrusaugļus un tomātus nav ieteicams uzturēt ledusskapī, jo zemā temperatūra pasliktina to garšu un aromātu.
- Lai izmazgātu čuguna traukus nav obligāti jālieto speciālie mazgāšanas līdzekļi. Tos var izmazgāt ar sāli un tīru, sausu papīra dvieli.
- Lai tukši, hermētiski slēdzamie trauki uzglabāšanas laikā nesāktu slikti smaržot, ieberiet tajos mazu šķipsniņu sāls.
- Ja jums ir piedegusi mērce, pārlejiet to tīrā kastrolī un gatavojiet tālāk. Pieberiet mazliet cukura, tas palīdzēs atbrīvoties no deguma smakas.
- Ja ir piedeguši rīsi, uzlieciet tiem virsū baltmaizes gabaliņu un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm, lai tas uzsūc nepatīkamo smaku. Tad, kad pasniegsiet rīsus, necentieties tos ņem no pašam katla dibena.
- Pirms čilī pipara griešanas sasmērējiet rokas ar augu eļļu un jūs pasargāsiet tās no asās pipara eļļas uzsūkšanās.
- Ja jūs taisāties pagatavot popkornu, tad iemērciet graudus uz 10 minūtēm ūdenī, tad tos izžāvējiet un gatavojiet kā vienmēr. Tādā veidā jums būs iespēja ātrāk pagatavot popkornu, tas būs daudz gaisīgāks un tajā būs mazāk neatvērušos graudu.
- Lai kartupeļiem neaugtu asni – ielieciet ābolu.
- Ja jums ir palicis neizdzerts vīns – sasaldējiet to. Pēc tam to var izmantot zupu un mērču gatavošanai.
- Ar atdzesētu ūdeni, kurā ir vārījušies makaroni vai kartupeļi, var apliet puķes.
- Ja tīrāt akvāriju, ūdeni nelejiet laukā. Ar to arī ir ļoti labi apliet istabas augus.
- Ja jums vajag atkausēt gaļu, aplejiet to ar nelielu etiķa daudzumu, tas padarīs gaļu maigāku un palīdzēs tai ātrāk atkust.
- Zobu pasta labi tīra izstrādājumus no sudraba.
- Dzeramā soda nemaz tik ļoti labi nenovērš nepatīkamās smakas ledusskapī, kā mums to apgalvo sodas ražotāji. Daudz labāk ar to tiek galā aktivētā ogle.
- Ja esat apdedzinājušies, sasmērējiet apdeguma vietu ar sinepēm un paturiet to. Tas samazinās sāpēs un pasargās no ūdens tulznas veidošanās.
- Ja jūsu alumīnija katls ir palicis tumšs, pavāriet tajā ābolu miziņas. Katls sāks spīdēt, met visa māja patīkami smaržos pēc āboliem.
- Lai cepumi ilgāk saglabātos mīksti, ieklājiet pergamenta papīru traukā, kurā jūs tos uzglabājat.
- Ja sāls no mitruma ir palicis ciets, ielieciet sāls traukā dažus rīsa graudiņus, tie uzsūks lieko mitrumu.
- Ja jums ir palikušas netīras rokas pēc dārzeņu tīrīšanas, tad paberzējiet tās ar svaigu, notīrītu kartupeli vai etiķi.
- Ja maize paliek cieta, ievietojiet maisiņā mazu gabaliņu selerijas kāta. Tas atgriezīs maizei mīkstumu un garšīgumu.
- Ja zupa vai mērce sanāk pārāk treknas, tad ieberiet katlā dažus ledus gabaliņus, tie pievilks taukus un jūs varēsiet ērti tos izņemt.
- Ja jums piens saskābst ātrāk nekā beidzas, tad pievienojiet tam mazu šķipsniņu sāls, tā tas ilgāk paliks svaigs.
- Ja jums ir gadījies sasisties, tad pielieciet situma vietai klāt vates tamponu, kurš ir samitrināts etiķī – zilums neparādīsies un sasitums sadzīs ātrāk!