Ja ievārījuma vārīšanas laikā, sīrups kļūst biezs, bet augļi – sačokurojušies, pielejiet sīrupam klāt ūdeni.
Ievārījums nesacukurosies, ja vārīšanas laikā, katliņa malas noslaucīsiet ar aukstā ūdenī samitrinātu dvieli.
Ja vārīšana ir ieilgusi, bet ievārījums nepaliek biezs, pievienojiet tam mazliet citrona sulas.
Attaisīts ievārījums uzglabāsies labāk, ja jums tam uzbērsiet 1cm biezu cukura kārtu.
Ja jūs gatavojat salātus, ierīvējiet trauka maliņu ar ķiploku, salātiem būs patīkama, ķiploku smarža.
Ja jūs gribat kārtīgi sagriezt izvārītas olas, tad samērcējiet nazi aukstā ūdenī, olas dzeltenums nedrups.
Lai atbrīvotos no kukaiņiem salātos, pēc mazgāšanas iemērciet tos uz 1- – 15 minūtēm sālītā ūdenī, tad noskalojiet.
Lai buljons būtu caurspīdīgs iemetiet tajā ledus kubiciņu un uzvāriet.
Buljons no sasaldētas gaļas, parasti sanāk necaurspīdīgs. Lai tam būtu patīkams izskats, pievienojiet divu olu, labi nomazgātas čaumalas, pēc vārīšanas varat tās izņemt.
Vistas buljonam nevajag pievienot ne lauru lapas, ne citas garšvielas, jo tad tas zaudē savu aromātiskumu.
Vārot zivis, tās ir jāliek aukstā ūdenī.
Ja jūs vārīsiet zivis ūdenī, kuram ir pievienots piens, to garš būs maigāka.
Zivis jāliek cepties stipri uzsildītā cepeškrāsnī.
Lai ērtāk būtu tīrīt zivis, tās var ievietot polietilēna maisiņā.
Atbrīvoties no specifiskās zivs smakas jums palīdzēs atšķaidīts etiķis vai citrona sula.
Tvaicētas zivis ir garšīgākas par vārītām zivīm.
Lai atbrīvotos no specifiskās smaržas, kura rodas cepot zivis, vajag ielikt pannā svaigus, nomizotus, ripiņās sagrieztus kartupeļus.
Atvērtus zivju konservus uzreiz ir jāpārliek porcelāna traukā. Uzglabāt konservus bundžās ir bīstami, pat ledusskapī.
Raugu var pagatavot pašiem: 1 glāzi miltu sajauc ar glāzi silta ūdens, atstāj uz 6 stundām, tad pievieno 1 glāzi alus, 1 ēdamkaroti cukura, kārtīgi apmaisa un noliek siltā vietā. Raugu jāuzglabā cieši aizkorķētās pudelītēs.
Rauga vietā mīklai var pievienot ēdamkaroti konjaka vai ruma, efekts būs tāds pats, bet mīkla būs garšīgāka.
Lai mīkla neliptu pie rokām, tās vajag sasmērēt ar augu eļļu.
Mīkla ātrāk būs gatava, ja iespraudīsiet tajā dažas makaronu caurulītes.
Rauga mīkla būs daudz garšīgāka, gaisīgāka un mīkstāka, ja pirms pašas cepšanas, pievienosiet tai atdzisušus, uz smalkās rīves sarīvētus, vārītus kartupeļus (2 – 3 kartupeļi uz 1 kg miltu).
Noteikt pirktu olu svaigumu var ievietojot tās traukā ar sālītu ūdeni. Svaigas olas nogrims, nesvaigas – uzpeldēs, bet vidēja svaiguma olas – paliks kaut kur pa vidu.
Pirms dažām dienām vārītas olas liksies kā svaigas, ja jūs tās uz 15 – 20 minūtēm ievietosiet verdošā ūdenī.
Ceptas olas, kuras ir pagatavotas uz vidējas liesmas ir garšīgākas par olām, kuras ir gatavotas uz lielas liesmas.
Citroni ļoti labi uzglabājas traukā, kuram apakšā ir iebērta sāls.
Vinegrets iegūs jaunu īpašu garšu, ja jūs tam pievienosiet ēdamkaroti piena un tējkaroti cukura.
Sinepes, kuras ir atšķaidītas ar pienu ilgāk saglabājas svaigas.
Ka kaltētas sēnes dažas stundas patur sālītā pienā, tās kļūst kā svaigas.
Pievienojiet pankūku mīklai 2 – 3 ēdamkarotes cukura un jūsu pankūkas kļūs kraukšķīgas un zeltainas.
Pārsālītu zupu var glābt, pievienojot tai kartupeļus vai rīsus.
Sažuvušu sieru var ievietot pienā, tas atkal kļūs mīksts un svaigs.
Putukrējumu saputot ir daudz vieglāk, ja tam pievieno klāt mazliet netrekna krējuma.
Ja jūs, jēra gaļu uz vienu stundu pirms gatavošanas iemērksiet pienā, bet pēc ierīvēsiet ar sasmalcinātiem ķiplokiem, atbrīvosieties no šai gaļai piemītošās specifiskās smaržas.